Tanke för dagen: Om testosteron och aggressivitet

Testosteron är inte kopplat till aggressivitet hos människan – tvärtom är det män med brist på testosteron som uttrycker mer aggressivitet” är ett citat ur Forskning och Framstegs (FoF) frågespalt som borde kunna inspirera till både egna tankar på kammaren och samtal över en kopp kaffe.

Ett andra citat att inspireras av är detta: ”When you examine testosterone levels when males are first placed together in a social group, testosterone levels predict nothing about who is going to be aggressive” som är från denna text signerad R. Sapolsky.

Ett tredje och sista citat: ”Violent crimes are committed by violent people, those who do not have the skills to manage their anger” är hämtat från Slate och Laura L. Hayes som bl.a. ger några förslag på lösningar i slutet av sin text.

Vill du veta mer om hur olika slags våld fungerar, både affektutlöst och instrumentellt, så kontakta mig så hjälper jag dig — från att förebygga, via att hantera, till att lära av erfarenheter.

Om inte jag själv kan ta mig an din förfrågan så vet jag ett trettiotal andra experter på hot och våld över landet som hjälper dig, med hänsyn till just din frågeställning, verksamhet och önskan.

Claes

%d bloggare gillar detta: