Boken: ”Bli en zombieöverlevnadsexpert”

Våren 2019 kommer boken Bli en zombieöverlevnadsexpert som jag skrivit tillsammans med Herman och som Elin illustrerat (kolla in hennes dödsgrymma bilder nedan!). Alfabeta förlag ger ut boken precis inför årets krisberedskapsvecka (den 6-12 maj).

Utkast: Bokens bak- och framsida, med illustrationer av Elin Jonsson.

Boken är en faktabok om hur människan fungerar i kris och katastrof. Ett zombieutbrott där dom döda börjar leva och attackerar alla oss andra, är en hemsk tanke som finns i många filmer, böcker och spel. Även om zombier inte finns på riktigt, så har vi valt att använda zombier i vår bok. Den som kan överleva zombier kan överleva det mesta.

I boken skriver vi om hur både zombier och människor fungerar och vi beskriver katastrofer. Sedan förklarar vi vad människan behöver för att leva och må bra, vi skriver om de kunskaper och färdigheter som hjälper oss att ta hand om oss själva och varandra. Ett avsnitt handlar om utrustning som kan vara bra att ha. Två kapitel handlar om hur du kan zombiesäkra både ditt hem och dig själv när du är ute. 

Boken innehåller både rena faktakunskaper och små och stora övningar för att hjälpa läsaren med färdigheter. Här finns övningar kring att tänka ut risker och bygga bort dem, att inte luras av rykten, att kunna samarbeta, att kunna kalla på hjälp, att kunna trösta en ledsen, att tända en eld, att zombiesäkra sitt hem, att ha med sig rätt grejer i ryggsäcken och mycket annat. 

Om du vill höra prat om boken och göra övningar, i skolklass, på bibliotek, med familjen, inomhus, utomhus, i bokhandel, med kollegor på jobbet, med scouter, främjare, 4H-are, natursnokar, idrottsklubb … eller med vilka som helst, var som helst, så skriv till mig på claes [at] wildgoose [punkt] se!

Om du vill att jag kommer och pratar krisberedskap och zombieöverlevnad så kan jag så klart ta med böcker till pratet och övningarna. Böckerna kan också beställas hos t.ex. Adlibris.

Inte rädd — förberedd!

Claes