Zombieöverlevnad: Vatten, vatten, vatten!

Idag regnar det. Kom ihåg förra årets torka. De senaste årens bränder. Rapporter om lägre nivåer grundvatten. Det är lätt att gå vilse när man tänker på olika hot och risker och börjar ta sig an åtgärder. Till exempel så brukar ordet ”zombier” få folk att tänka på kofötter och skjutvapen. Men vid så gott som alla slags kriser och katastrofer så är det vatten (och inte vapen) som brukar vara ett av de första och största problemen. Det gäller faktisk zombiekatastrofen också, trots att det brukar verka annorlunda i tv-serier och på film.

Idag är det läge att ta tillvara på regnvatten. I häftet Om krisen eller kriget kommer som MSB sände ut till alla hushåll så menar man att varje vuxen behöver cirka tre liter vatten per dygn och person. Det är lågt räknat. Mycket lågt. Men det är i alla fall en siffra att utgå ifrån. För den som har t.ex. barn, husdjur och odlar så blir den totala siffran snabbt mycket hög. Vare sig du odlar i köksfönster, på balkongen, i växthus eller på en bit uppbruten mark, så är det bra att ställa ut kärl idag för att samla vatten. Det finns ett otal lösningar på hur man enkelt kan samla vatten. Allt från vanlig hink via andra kärl till för ändamålet särskilt inköpta tunnor som kan anslutas till stuprännor och har tappkran finns. Stillastående vatten kan bli en fin kläckyta för mygg och annat, men lock eller en droppe diskmedel (som förstör ytspänningen) kan lösa problemet.

Vatten som ska drickas behöver som regel renas. Det finns flera sätt att rena vatten men enklast är att koka upp vattnet.

Sedan är regnväder det perfekta busvädret för en massa utelekar med barn också. Barn i alla åldrar. Full fart framåt!

Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: