Om Vildgåsen

Vildgåsen är min enskilda firma där jag kan använda min bakgrund som yrkesofficer och chef i civila myndigheter med spets inom psykologi och pedagogik för att utbilda och handleda andra. Några ämnen som ligger mig varmt om hjärtat är:

  • Ledarskap, medarbetarskap och grupper i svåra situationer både till vardags och vid allvarliga händelser i kris och kaos — från svåra samtal i vardagen, via grupprocesser, arbetsmiljö och förändring, till att förebygga, hantera och lära av risker, kriser och olycksfall
  • Säkerhet och överlevnad inklusive kris- och hemberedskap, friluftssäkerhet och friluftsteknik, akut omhändertagande, liksom de ämnen som idag brukar kallas vildmarks- eller expeditionsmedicin, prepping och bushcraft.
  • Lågaffektivt förhållningssätt och bemötande vid utmanande och problemskapande beteende
  • Konflikthantering, samtalsteknik och självskydd vid risker, hot och våld
  • Lärande och lek med natur och kultur som verktyg inom t.ex. förskola, skola, fritidshem och behandling — med särskilt fokus på mötet med personer med neuropsykiatriska variationer och hinder

Namnet ”Vildgåsen” är hämtat både från fascinationen kring sagan om Akka i Selma Lagerlöfs geografibok, från berättelser om hur gäss leder och samarbetar, och från ett barndomsminne av boken och filmen där ett antal f.d. militärer rättrådigt ger sig i kast med att störta en diktatur och rädda en demokrati (en anspelning på 1700-talets f.d. yrkesmilitärer från framför allt Irland som efter avslutad sold omsatte sina kunskaper och färdigheter, på gott och ont, i det civila livet).

Åren som jägarofficer hemma i Sverige, åren som sakkunnig och chef i utlandstjänst, åren som chef i civila myndigheter, och spetsen med utomhuspedagogik och psykologprogrammet, har gett mig en stabil grund att hjälpa och stödja andra i frågor om lära och leda i svåra situationer både till vardags och vid allvarliga händelser.

Välkommen att höra av dig!

Claes

claes [at] wildgoose [punkt] se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *