Zombieöverlevnad

Jag och Herman har precis skrivit barnboken ”Bli en zombieöverlevnadsexpert” som Elin Jonsson illustrerat (kolla in hennes grymma (!) bilder nedanför!). Boken kommer ut på Alfabeta förlag våren 2019 precis lagom till årets krisberedskapsvecka den 6-12 maj.

Vi har använt berättelser om zombier för att skriva en faktabok för barn 9-12 år (och äldre, för alla vuxna som provläst har älskat boken) om krisberedskap och hur människor och samhällen fungerar när elen försvinner, det inte kommer vatten ur kranen, personer skadas, någon blir ledsen och andra kriser i både smått och stort drabbar oss.

Jag pratar gärna om vår bok och utbildar i krisberedskap, säkerhet och överlevnad.

Några teman ur boken som jag kan skala upp och ner är bl.a.:

  • Vad är en zombie?
  • Vad är människan?
  • Vad är en kris eller en katastrof?
  • Vilka är människans grundbehov?
  • Vilka kunskaper och färdigheter behövs för att överleva?
  • Vilken utrustning underlättar i en katastrof?
  • Hur zombiesäkrar du ditt hem och din familj?
  • Hur zombiesäkrar du dig själv och andra varsom, närsom, hursom?

Om du är bibliotekarie har jag tips på annan litteratur på temat krisberedskap, säkerhet och överlevnad för så gott som vilken publik och läsare som helst oaktat ålder och annat. Är du pedagog så hjälper jag dig att knyta an till aktuella läro- och kursplaner. Är du ledare för zombienyfikna ungar, idrottare, bräd- eller videospelare, scouter, främjare, snokar, fyrahåare eller vilkasomhelst så hjälper jag er gärna att bli zombieöverlevnadsexperter i klubblokal eller ute i friska luften (kanske under ett veckoslut med övernattning på flykt undan de levande döda?). Är du förälder så dra ihop ett gäng nyfiket likasinnade med vuxna och barn så förbereder jag er så att ni står trygga och överlever zombieapokalypsen varma, torra, mätta och glada allihop. Är du vuxen och vill zombiesäkra din arbetsplats och dina kollegor, så växlar jag upp materialet och hjälper er med allt från de viktigaste grunderna till det barnförbjudna där kofot ingår. Jag tar med en trave böcker till er som komplement till mitt prat och de praktiska övningarna om ni vill det.

Hör av dig till claes [at] wildgoose [punkt] se så hittar vi en väg framåt!

Claes