Zombieöverlevnad

Jag och Herman har precis skrivit barnboken ”Bli en zombieöverlevnadsexpert” som Elin Jonsson illustrerat (kolla in hennes grymma (!) bilder nedanför!). Boken kommer ut på Alfabeta förlag våren 2019 precis lagom till årets krisberedskapsvecka den 6-12 maj.

Boken är en faktabok om hur människan fungerar i kris och katastrof. Ett zombieutbrott där dom döda börjar leva och attackerar alla oss andra, är en hemsk tanke som finns i många filmer, böcker och spel. Även om zombier inte finns på riktigt, så har vi valt att använda zombier i vår bok. Den som kan överleva zombier kan överleva det mesta.

I boken skriver vi om hur både zombier och människor fungerar och vi beskriver katastrofer. Sedan förklarar vi vad människan behöver för att leva och må bra, vi skriver om de kunskaper och färdigheter som hjälper oss att ta hand om oss själva och varandra. Ett avsnitt handlar om utrustning som kan vara bra att ha. Två kapitel handlar om hur du kan zombiesäkra både ditt hem och dig själv när du är ute. 

Jag pratar gärna om vår bok och utbildar i krisberedskap, säkerhet och överlevnad. Några teman ur boken som jag kan skala upp och ner är bl.a.:

  • Vad är en zombie?
  • Vad är människan?
  • Vad är en kris eller en katastrof?
  • Vilka är människans grundbehov?
  • Vilka kunskaper och färdigheter behövs för att överleva?
  • Vilken utrustning underlättar i en katastrof?
  • Hur zombiesäkrar du ditt hem och din familj?
  • Hur zombiesäkrar du dig själv och andra varsom, närsom, hursom?

Om du är bibliotekarie har jag tips på annan litteratur på temat krisberedskap, säkerhet och överlevnad för så gott som vilken publik och läsare som helst oaktat ålder och annat. Är du pedagog så hjälper jag dig att knyta an till aktuella läro- och kursplaner. Är du ledare för zombienyfikna ungar, idrottare, bräd- eller videospelare, scouter, främjare, snokar, fyrahåare eller vilkasomhelst så hjälper jag er gärna att bli zombieöverlevnadsexperter i klubblokal eller ute i friska luften (kanske under ett veckoslut med övernattning på flykt undan de levande döda?). Är du förälder så dra ihop ett gäng nyfiket likasinnade med vuxna och barn så förbereder jag er så att ni står trygga och överlever zombieapokalypsen varma, torra, mätta och glada allihop. Är du vuxen och vill zombiesäkra din arbetsplats och dina kollegor, så växlar jag upp materialet och hjälper er med allt från de viktigaste grunderna till det barnförbjudna där kofot ingår. Jag tar med en trave böcker till er som komplement till mitt prat och de praktiska övningarna om ni vill det.

Hör av dig till claes [at] wildgoose [punkt] se så hittar vi en väg framåt!

Claes